Over mij

In toneel, film en prozateksten beschrijf ik beeldend en gedetailleerd mijn observaties van menselijk gedrag. Ik wil blootleggen hoe de mensen zich verschuilen, waar ze elkaar mislopen, maar ook waar ze elkaar soms gelukkig ontmoeten. Ik blijf daarbij dicht bij mezelf.

Voor mijn afstudeerproject aan de Schrijfopleiding in Utrecht (HKU) heb ik de mozaïekfilm Schuilen op een open plek geschreven, met aandacht voor de kleine, schijnbaar onbeduidende problemen van mensen, over het alledaagse, het verborgene en het kwetsbare. Naast het schrijven van realisme maak ik ook graag geheimzinnige, absurde of sciencefictionachtige uitvergrotingen van gedrag en interactie.

Op deze website vind je:

  • mijn portfolio van de schrijfopleiding in Utrecht
  • een overzicht van mijn publicaties
  • nieuwe verhalen
  • columns
  • andersoortige blogs

Mijn scriptie De schaamte van de schrijver werd bekroond met De Pluijm 2015. Hiermee won ik ook de publicatie van een essay dat in juli 2016 is verschenen in de bundel Schaamte, Vier korte stukken en een essaysamen met dramateksten van studenten uit het nieuwe afstudeerjaar. De jury van De Pluijm schreef:

Hesters studie over schaamte betreedt een nieuw onontgonnen onderzoeksgebied in het schrijven. Een in potentie zweverig onderwerp wordt zorgvuldig en opmerkelijk evenwichtig en systematisch uitgewerkt. Bronnen uit psychologie, filosofie, spiritualiteit, en schrijfliteratuur worden moeiteloos met elkaar verbonden in een zeer persoonlijk en toch uiterst vakmatig betoog. Dat maakt deze scriptie tot zowel een eloquente als moedige tekst. Met veel tips, strategieën, en oefeningen heeft dit praktijkonderzoek een grote toepasbaarheid voor hedendaagse toneelschrijvers. De toon is licht en niet problematiserend.Nirav Christophe, Don Duyns en Gert-Jan ten Brinke

Naast mijn liefde voor theater en film ben ik heel geïnteresseerd in literatuur. Ik bereid me nu voor op een master Cultural Analysis: Literature and Theory op de universiteit Leiden.

Klik hier om mijn cv te zien.