Over mij

Momenteel volg ik de master Cultural Analysis: Literature and Theory op de universiteit Leiden. Ik houd me daar bezig met literatuurtheorie en interculturele dynamiek in de wereld.

In 2015 studeerde ik af aan de Schrijfopleiding in Utrecht (HKU). Voor mijn afstudeerproject heb ik de mozaïekfilm Schuilen op een open plek geschreven, met aandacht voor de kleine, schijnbaar onbeduidende problemen van mensen, over het alledaagse, het verborgene en het kwetsbare. Naast het schrijven van realisme maak ik ook graag geheimzinnige, absurde of sciencefictionachtige uitvergrotingen van gedrag en interactie.

Mijn scriptie De schaamte van de schrijver werd bekroond met De Pluijm 2015. Hiermee won ik ook de publicatie van een essay dat in juli 2016 is verschenen in de bundel Schaamte, Vier korte stukken en een essaysamen met dramateksten van studenten uit het nieuwe afstudeerjaar. De jury van De Pluijm schreef:

Hesters studie over schaamte betreedt een nieuw onontgonnen onderzoeksgebied in het schrijven. Een in potentie zweverig onderwerp wordt zorgvuldig en opmerkelijk evenwichtig en systematisch uitgewerkt. Bronnen uit psychologie, filosofie, spiritualiteit, en schrijfliteratuur worden moeiteloos met elkaar verbonden in een zeer persoonlijk en toch uiterst vakmatig betoog. Dat maakt deze scriptie tot zowel een eloquente als moedige tekst. Met veel tips, strategieën, en oefeningen heeft dit praktijkonderzoek een grote toepasbaarheid voor hedendaagse toneelschrijvers. De toon is licht en niet problematiserend.Nirav Christophe, Don Duyns en Gert-Jan ten Brinke

Op deze website vind je:

  • mijn portfolio van de schrijfopleiding in Utrecht
  • een overzicht van mijn publicaties
  • nieuwe verhalen
  • columns
  • andersoortige blogs

Klik hier om mijn cv te zien.